El territori, el seu paisatge i la memòria històrica de la regió de l’Hérault

El territori, el seu paisatge i la memòria històrica de la regió de l’Hérault

EL CAMINO / Records llunyans i tan a prop

 

Format: Nombroses intervencions teatrals durant una caminada de 8 hores de durada a la natura
Comissionat per: Teatre Le Sillon
Dates: 21 de setembre 2021
Lloc: Clermont l’Hérault (França)

 

Sinopsi

EL CAMINO  és una intervenció artística sensible al territori, al seu paisatge i la memòria històrica de la regió de l´Herault que la Cia. Kamchatka va crear especialment per acompanyar una caminada d´un dia de durada anomenada La Barrulla, que programa el teatre Le Sillon de Clermont l’Hérault.

 

Descripció del projecte

‘El camí està format pels passos dels qui el trepitgen. Absorbeix aquests passos, però també les històries i les vides dels que el recorren. La terra que van trepitjar, els arbres a l’ombra dels quals van descansar, els rius on van beure, els refugis on van compartir el seu pa, conserven precisament aquests fragments de vida, aquests records…La lentitud del caminar ens ajudarà a travessar el temps ia penetrar en la memòria del camí, d’aquests camins que es van construint sota les petjades de la humanitat”. Pel seu projecte: ‘La Barrula du Sillon’, 3 dies de caminades barrejades amb teatre a l’àmbit natural, el teatre ‘Le Sillon a Clermont l’Herault ha inventat la companyia Kamchàtka a crear una proposta al voltant del tema de la immigració i amb el seu llenguatge singular per acompanyar una caminada d’un dia de durada amb una sèrie d’intervencions en paisatges entre vinyes, molins i vores del riu Hérault. La participació d’una dotzena de residents locals com a figurants, la integració de material tret de l’arxiu històric local sobre la retirada espanyola i els camps de concentració de refugiats espanyols a aquestes terres, el joc sorprenent amb la natura i el paisatge com a element dramàtic, la creació d’imatges inesperades a la llunyania, l’adaptació i utilització de llocs locals com a llocs d’actuació i un joc i complicitat molt íntima i acollidora que es va crear amb el públic de 200 persones durant la jornada de 8 hores, a través de més de 14km de camí (incloent-hi un pícnic on els actors menjaven amb el públic en personatge, actuant i jugant amb ell) van resultar en un esdeveniment singularment emotiu que ressonava temps i històries passats, tan pertinents per a aquesta regió, i que no va deixar ningú indiferent.

 

Actors/ Actrius
Cristina Aguirre, Maïka Eggericx, Claudio Levati, Andrea Lorenzetti, Lluís Petit, Edu Rodilla, Santi Rovira, Gary Shochat, Prisca VilLa

Coordinació Artística
Gary Shochat, Andrea Lorenzetti

Producció
MELANDO / Jérome Devaud i Marie Michel

Gràcies especials a
Als participants voluntaris que ens van unir per crear aquesta bellesa humana.
A Jérome Devaud per la seva total dedicació, humilitat i grandesa humana.
A l’equip de Le Sillon pel seu suport i confiança

 

Una producció de CARRER88, SL acompanyada per Melando