LA COMPANYIA

Col·lectiu d’artistes de diverses nacionalitats i provinents de diferents disciplines artístiques, els membres de la companyia Kamchàtka es troben a Barcelona el 2006. Moguts per les mateixes inquietuds, dirigits per Adrian Schvarzstein, comencen un entrenament intens d’improvisació al carrer, i una investigació al voltant de la immigració. Barcelona…, una ciutat ideal per a confrontar-se amb una societat plena de contradiccions i submergida en profundes problemàtiques d’integració.

El març del 2007, estrenen l’espectacle “Kamchàtka”, que després de trobar l’èxit i convèncer als programadors internacionals a FiraTàrrega 2007, ha estat representat més de 450 vegades a 31 països, i és guanyador del Premi del jurat al millor espectacle del festival internacional MiramirO de Gent, Bèlgica, el 2008.

Paral·lelament, la companyia vol compartir el seu treball d’investigació i desenvolupa un taller, “Migrar”, obert a qualsevol persona que tingui interès en la improvisació en l’espai urbà i la temàtica de la immigració.

El 2009 crea una producció de sala, dins del marc del Festival Grec de Barcelona, junt amb l’Orquestra Simfònica de la mateixa ciutat: «Música per a les feres», amb el que aconsegueix apropar la música clàssica a tots els públics.

El 2010, estrena una nova producció a FiraTàrrega: “Habitaculum”, seguint amb la temàtica de la immigració. Amb ella, actuen per diferents ciutats del món, com ara al Shizuoka Performing Arts Center (SPAC), a Mishima, Japó.

El 2014 la companyia culmina una trilogia sobre la immigració amb una tercera creació de teatre de carrer: “Fugit”. Després de representar-se en diverses ciutats d’Europa, ja compta amb una gira mundial veient-se programada en festivals com Metropolis a Copenhague, Dinamarca; Elagin Park a St Petersburg, Rússia; FiB a Bergen, Noruega; Miramiro a Gent, Bèlgica; Mirada a Santos, Brasil; Cielos del Infinito a Punta Arenas, Xile, Festival GREC a Barcelona…

El 2019, neix una adaptació musical de “Fugit”, amb músics en directe. “Musica Fugit” es representa al festival Zamus, Köln, Alemanya, en el Diaghilev Festival, Perm, Rússia i en el festival de música antiga més important del món, l’Utrecht Early Music Festival, Utrecht, Països Baixos.

Al setembre de 2021, la companyia estrena “Alter”, la seva quarta producció de teatre de carrer ambientada en un entorn rural i nocturn on combina el seu llenguatge únic i immersiu amb projeccions íntimes de vídeo i narracions sense paraules.

En 2022 “Alter” guanya el premi MAX pero Millor espectacle de Carrer i al 2023 l’espectacle ha estat reconegut pel diari britànic The Guardian com un dels 10 millors espectacles de l’any.

Paral·lelament, la companyia segueix realitzant els seus espectacles per tot el món, interessada com sempre en adaptar-se a contextos i entorns únics i particulars.

Maika Eggericx

Cristina Aguirre

Eduardo Rodilla

Sergi Estebanell
www.sergiestebanell.com

Judit Ortiz

Prisca Villa
www.ncnc-film.com

Claudio Levati

Josep Roca Canal
www.joseproca.com

Intèrprets

Jordi Solé

Amaya Minguez

Equip Tècnic

Laurent Driss