Un viatge poètic de cinc dies pel cor ampli de la regió de l’Hérault (FR)

Un viatge poètic de cinc dies pel cor ampli de la regió de l’Hérault (FR)

LA GRANDE MIGRATION / Un esbós a gran escala dels moviments migratoris humans

 

Format: Un taller de 3 dies amb residents locals seguit de nombroses actuacions anunciades i aparicions no anunciades a l’espai públic amb participació de residents locals i intervencions coordinades de grups i associacions locals. 
Comissionat per: Teatre Le Sillon, FRANÇA
Dates: 14-22 Abril 2023
Lloc: Lodéve & Larzac, Clermont l`Hérault, Vallée de l`Hérault (FRANÇA)

 

Sinopsi

LA GRAN MIGRATION és un viatge poètic de cinc dies per l’ampli cor de la regió de l’Hérault (FR) on la companyia, amb la col·laboració de més de cinquanta residents locals que van participar en un taller intensiu i amb la intervenció puntual de diversos grups de la regió, ha creat nombrosos moments teatrals a l’espai públic (tant anunciats com improvisats), evocant la sensació d’una gran onada de migració i moviment humà avançant pels paisatges i pobles de la zona.

 

Descripció del projecte

Un flux, un corrent de persones que es troben i continuen juntes… La Gran Migració. Qui són aquests homes, dones i nens que passen aquí amb maletes? Quan han arribat? Van arribar ahir? Ahir a la nit? O sempre han estat aquí? On van? O es queden?

Durant el projecte, la companyia ha estat present a les comarques de Lodéve & Larzac, Clermont, Vallée de l`Hérault, territori geogràficament ampli i divers, durant 8 dies. En aquests dies, amb la col·laboració de més de 50 habitants de la zona, de totes les edats, que van participar en un taller intensiu de 3 dies i després van actuar amb membres de la companyia a diferents llocs i àmbits, i amb la col·laboració de nombrosos grups locals (des d’una associació local de cotxes ‘vintage’ i de grups locals d’esport fins a un ramat d’ovelles i cabres de la zona amb la seva pastora) s’han generat una sèrie de moments teatrals ‘independents’ a tot el territori; moments espectaculars i íntims, anunciats i no anunciats i sobretot moments humans que units, com a peces d’un puzle, van dibuixar un esbós íntim i genèric alhora dels moviments migratoris humans, tant en aquesta zona com a tot Europa. Els 5 dies d’actuacions i aparicions no anunciades al territori van acabar en un final gran i emotiu on es van ajuntar tots els actors i participants del taller amb més de 300 espectadors ballant amb la música de la fanfàrria local i seguint els actors i els participants del taller actuant i improvisant pels carrers de Clermont l´Herault.

 

Coordinació artística
Gary Shochat, Andrea Lorenzetti

Actors
Cristina Aguirre, Maïka Eggericx, Claudio Levati, Andrea Lorenzetti, Lluís Petit, Edu Rodilla, Amaya Minguez, Gary Shochat, Prisca Villa

Producció
Rita Stivala

Agraïment especial
A cadascun dels participants del taller que van actuar amb nosaltres per la seva dedicació i humanitat.
A tots els grups que van col·laborar amb nosaltres en diferents moments en aquesta bogeria.
A tots els equips dels socis del projecte a les tres comarques: Lodévois & Larzac, Clermont l`Hérault, Vallée de l`Hérault i especialment als fantàstics equips de ‘Theater Le Sillon‘, ‘Résurgence‘ i Marie Cristiani per la seva càlida acollida.
A Alice Lang i Nico, els nostres àngels de la guarda a terra.