homenatge a aquells que han tingut el coratge d’abandonar allò innecessari.

homenatge a aquells que han tingut el coratge d’abandonar allò innecessari.

LIBERANDUM / Creació especial per al Festival Sziget a Hongria

 

Format: Acció participativa massiva amb música i projeccions gegants en directe.
Comissionat per: Festival SzigetHongria 
Dates: 15 d’agost 2022
Lloc: Budapest (HONGRIA)

 

Sinopsi

Liberandum va ser una creació especial per al Festival Sziget a Hongria. Amb Liberandum, Kamchàtka vol retre homenatge a aquells que han tingut el coratge d’abandonar allò innecessari, deixar enrere allò familiar i seguir endavant, lluitant per un món millor. La història dels que han marxat, dels que marxaran i de tots els que ho han intentat però mai ho han aconseguit. Dedicat a tots aquells que van perdre la vida a causa de les nostres terribles polítiques migratòries al mar Mediterrani. Acompanyat de músics en directe i contingut audiovisual,  es va crear una actuació inmersiva a l’escenari principal del festival Sziget.

 

Descripció del projecte

Convidats especialment per Festival Sziget a Hongria per crear una acció amb impacte social al seu escenari gran, la companyia Kamchatka va crear LIBERANDUM, una acció massiva, amb música en directe, contingut audiovisual projeccions projectat en directe en pantalles gegants i la participació tant de dotzenes de voluntaris locals com de la gran quantitat de públic. Sota la calor sufocant de l’estiu, 2 zodiacs i una multitud d”immigrants’ regalimant aigua com si haguessin sortit ara mateix del mar, creuen el públic camí a l’escenari principal del festival. Així, en la presència de milers de persones, la companyia va arribar a explicar una història senzilla que il·lustra sense paraules la trobada enmig del camí dels que se n’han anat, dels que se n’aniran i de tots els que ho han intentat però mai ho han aconseguit. Un moment teatral que enmig de la bogeria d’aquest gran festival de música i cultura va deixar la seva empremta i va ser dedicat a tots aquells que van perdre la vida a causa de les nostres terribles polítiques migratòries a la mar Mediterrània.

 

Coordinadors projecte
Santi Rovira, Prisca Villa i Lluis Petit

Actors/Actrius
Judit Ortiz, Eduardo Rodilla, Lluís Petit, Prisca Villla, Josep Roca, Gary Shochat, Maika Eggericx, Andrea Lorenzetti, Sergi Estebanell, Santi Rovira,Jerome Devaud, Alice Devaud, Jan Estebanell, Leo Ferrer, Emma Rovira, Carlota Rovira

Músics
Batería: Gloria Maurel
Violí: Sam Tailliez

Making Of
Vídeo: Lluís de Sola
Foto: Sònia Nieto

Producció
Rita Stivala

Agraïments especials
A tothom que va venir i col·laborar a l’assaig de POBLENOU, La Piconera, Ros Angel
A Jószef Kardos, Alexandra Lankz i a tot l’equip tècnic i humà del SZIGET FESTIVAL